Trendspaning från revisorer och redovisningskonsulter

Hos Folkesson ser vi förändringar inom revisions-och redovisningsbranschen som möjligheter, och vi är positivt inställda till den pågående utvecklingen. De senaste trenderna inom branschen inkluderar hållbarhet, digitalisering och AI. Våra kollegor Patrik Lager och Christoffer Löfberg delar här med sig av några trender som är värda att hålla koll på just nu!

Patrik Lager, auktoriserad revisor Folkesson

Är det någon särskild fråga inom branschen som är i ropet just nu? 

“Förutom hållbarhetsfrågorna pågår just nu ett arbete med nya regelverk för mindre bolag. Idag är många revisionsstandarder byggda utifrån stora företag. De är inte alltid applicerbara eller relevanta för mindre bolag. Regelverken har inte hängt med. Jag tycker att det är intressant att följa denna utveckling.”, berättar Patrik.


Christoffer Löfberg, auktoriserad redovisningskonsult Folkesson

Är det någon särskild fråga inom branschen som är i ropet just nu? 

“Något som diskuteras mycket just nu är digitalisering och AI, vad det innebär för möjligheter för oss som redovisningskonsulter. 

Jag ser positivt på digitalisering och AI och ser det som en stöttande funktion och inte som ett hot. Sedan jag började för 13 år sedan har vi gått en lång väg från att enbart sitta med papper och pärmar.”

Vad har du för tankar kring dessa trender? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår LinkedIn.