Alexandra Bergman om sin karriär på Folkesson – frihet under ansvar och möjlighet till variation

Fakta:

Ålder: 35 år
Familj: Gift och 3 barn

Bakgrund, Karriär & Utvecklingsresa

Alexandra arbetar som revisorsassistent hos oss. Hon jobbar främst med revision, men hanterar även inslag av bokslut. Alexandra har studerat ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle och tog examen år 2014. Det var under studietiden som hon först kom i kontakt med Folkesson och började extrajobba hos oss vid sidan av studierna. Efter avklarad ekonomexamen från Högskolan har Alexandra jobbat heltid med tre föräldraledigheter under tidens gång.

Uppdrag som bryter av mot de normala uppdragen är en favorit

Alexandra berättar att hon tycker om och uppskattar den variationsmöjlighet som ges hos Folkesson.

”Jag gillar verkligen speciella uppdrag som bryter något mot våra vardagliga uppgifter, exempelvis arbete med församlingar och budgetarbeten. Även återkommande medelstora bolag där man får möjlighet till god kundkännedom och kunna bilda sig en bra helhetsbild tycker jag är extra roliga.”

Finns det något uppdrag som du är särskilt stolt över?

“Det jag känner är en generell stolthet över det jobb som alla anställda dagligen utför, inte minst med tanke på det goda rykte som Folkesson har!“

Vad är det bästa med att jobba på Folkesson?

Det bästa med att jobba på Folkesson är, enligt Alexandra, frihet under ansvar, vilket bidrar till att man enklare kan lösa livspusslet.

“Som småbarnsförälder är det ibland svårt att få ihop livet. På Folkesson har man fördelen att kunna planera sina arbetstider själv för att få vardagen att gå ihop.”

En annan fördel med att jobba på Folkesson som Alexandra vill lyfta fram är att man här får möjlighet att arbeta nära chefer och ledningen, därmed ges man möjligheten att vara med och påverka arbetet i ett större perspektiv.

Vem rekommenderar du att söka sig till Folkesson?

”De allra flesta, men inte minst yngre personer! Det finns stora utvecklingsmöjligheter och många olika vägar att gå på Folkesson. Det är en väldigt bra plats för att inleda sin karriär. ”, säger Alexandra.

Vad betyder hållbarhet för dig i din yrkesroll? Hur gör du för att vara hållbar på jobbet?

Hållbarhet är viktigt och Alexandra vill här lyfta fram den grupp som arbetar aktivt med det inom Folkesson, de gör ett kanonjobb. Hon försöker själv bidra genom att exempelvis tänka extra på att inte skriva ut material i onödan.

Är det någon särskild fråga inom branschen som du brinner extra för?

Just skatt är ett väldigt intressant område, inte minst med tanke på dess utvecklingsmöjligheter.

”Med en djupare kunskap inom skatt har man möjlighet att hjälpa kunderna att få en mer fördelaktig skatteplanering, naturligtvis på ett sätt som följer alla lagar.”

Läs mer om våra tjänster och hur vi hjälper företag med Revision och Redovisning här.